Stijging in verspreiding COVID-19virus

De vraag naar het uitvoeren van covidtesten in de apotheek lijkt te stijgen, zo rapporteerde De Westvlaamse Apothekersvereniging. Het uitvoeren van een sneltest in de apotheek wordt echter niet meer terugbetaald. De terugbetaling van covidzelftesten voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming blijft momenteel wel gehandhaafd onder dezelfde voorwaarden. 

Najaarsvaccinatie

Vanaf september start de vaccinatiecampagne tegen covid én griep. Om gevaccineerd te worden, maak je een afspraak met je huisarts of apotheker. Zij plannen momenten in waarop ze vaccineren tegen covid en griep. Het vaccin tegen covid is voor iedereen gratis. Het vaccin tegen griep is niet gratis, maar als het wordt aanbevolen, wordt het grotendeels terugbetaald via de ziekteverzekering.

Voor alle vragen inzake communicatie naar / sensibilisatie van burgers en professionelen (en bijgevolg ook de communicatiematerialen) contacteer Logo Midden-West-Vlaanderen, voor alle vragen inzake de organisatie van de vaccinatie contacteer onze eerstelijnszones (WesthoekMidden WVL en RITS).  Meer info vind je op www.laatjevaccineren.be