Een update sinds empact bestaat in cijfers

Wist je dat...:

  • Er gingen al 19 opleidingen BelRAI door dankzij empact. Dit zowel voor de BelRAI screener, de BelRAI Home Care als de BelRAI Long Term Care Facilities. 
  • In totaal ontvingen 100 personen een BelRAI attest via de opleidingen die we met empact hebben aangeboden. 
  • Deze 100 personen volgden samen in totaal 2441 uren opleiding bij ons.

Opvolging en monitoring zachte opstart BelRAI LTCF in WZC

Een pluim voor alle woonzorgcentra die momenteel een zeer grote inspanning leveren om de BelRAI-LTCF (verder) te implementeren in hun eigen organisatie. Voor 31 december 2023 moeten minstens 10% van de bewoners van de WZC een inschaling hebben met de BelRAI-LTCF én een woonzorgleefplan onderbouwd door deze inschaling. Hoe gaat dit alles in zijn werk? Bekijk de uitgebreide uitleg op de website van BelRAICare via deze link.

Oproep focusgroep BelRAI

Binnen BelRAI wordt altijd verder gewerkt aan nieuwe instrumenten enzovoort. Momenteel wordt gewerkt aan een BelRAI Integrated Screener, waarbij het de bedoeling is om via verschillende modules een breder scala van zorgnoden van een persoon te screenen. Zo zal geprobeerd worden om zorgnoden die langer onder de radar blijven, vlugger te detecteren.

Vandaar dat we graag onderstaande oproep voor medewerking verder verspreiden.

Concreet wordt gezocht naar zorgverleners die, de komende weken, willen deelnemen aan focusgroepen. Reken op een 2,5 uur deelname.

De criteria voor de deelnemers zijn:

  1. werken binnen de eerstelijnszorg (volwassenen en ouderen)
  2. reeds een BelRAI-opleiding afgerond hebben 
  3. reeds verschillende BelRAI-assessments ingevuld hebben in de dagelijkse praktijk of in het kader van een studie. Dit hoeven geen BelRAI Screeners te zijn.

Kan en wil je hiervoor tijd maken? Dan kan je dit via deze link doorgeven.