Bevraging voor het zorgpad recidiverend vallen
Met het transmuraal zorgpad recidiverend vallen willen we het beleid rond recidiverend vallen in de regio bekijken en verrijken, zodat alle betrokken partijen er beter bij varen. Dat kunnen we maar door eerst in kaart te brengen wat er op vandaag is en wat er leeft samen met het Logo Midden-West-Vlaanderen. Iedere zorgverlener zal daarbij de vrijheid in het eigen zorgbeleid behouden; en de eigen werking binnen een discipline of dienst kan verschillend zijn. Bij uitwerking van het zorgpad focussen we hoofdzakelijk op taaktoewijzing, communicatie, coördinatie en doorverwijzing op schakelmomenten. Op die schakelmomenten gaan we voor voldoende afstemming en uniformiteit.
Onze bevraging
We nodigen je uit om onze bevraging in te vullen. Deze kadert binnen de uitwerking van het zorgpad ‘recidiverend vallen’ specifiek binnen de regio van eerstelijnszone RITS*, dit in nauwe samenwerking met het Logo.
Wat doen we hiermee?
Met deze bevraging willen we input verzamelen over wat er op vandaag bestaat en leeft met betrekking tot valpreventie en valbeleid in de regio. Wie werkt rond valbeleid? Zijn er vaste structuren opgezet met betrekking tot vallen en valpreventie? Wat zijn de lokale karakteristieken?
Na de digitale bevraging nemen we -waar nodig en indien gewenst- contact op voor wat dieptevragen. Daarna doen we een nieuwe oproep om mee te denken in de werksessies over de afspraken/acties die nodig zijn om tot een goed zorgpad te komen. Elke afspraak/actie moet realistisch en haalbaar zijn, aanvaardbaar voor alle betrokkenen, meetbaar en concreet. We vragen jullie om de achterban mee te informeren, te motiveren en kenbaarheid te geven aan het zorgpad.
Hartelijk dank alvast om te willen meewerken aan deze digitale bevraging!
Voel je vrij de vragenlijst ook in te vullen, indien je werkt buiten de regio van eerstelijnszone RITS. Jouw bijdrage kan een goede inbreng aanleveren. In een latere fase wordt het zorgpad ‘recidiverend vallen’ uitgerold naar de bredere regio van empact.
* Eerstelijnszone RITS is bevoegd voor Lendelede 8660, Tielt 8700, Dentergem 8720, Pittem 8740, Wingene 8750, Ruiselede 8755, Meulebeke 8760, Ingelmunster 8770, Oostrozebeke 8780 en Izegem 8870.