Spring naar hoofd-inhoud

Inspiratiedag mantelzorg 14/06/2024: "Van onzichtbaar tot onmisbaar"

Een inspiratiedag rond scharniermomenten in het leven van mantelzorgers voor zorg- en welzijnsprofessionals.

Wanneer de zorg zich in een scharniermoment bevindt, zoals een diagnosestelling, een ziekenhuisopname of een ziekenhuisontslag, kan dit een ingrijpende ervaring zijn. Niet alleen voor de zorgvrager, maar ook voor de mantelzorger. Het betrekken en ondersteunen van de mantelzorger tijdens deze cruciale momenten is essentieel om de zorgcontinuïteit te waarborgen en hen in staat te stellen de zorg vol te houden. Zorg- en welzijnsprofessionals spelen hierin een belangrijke rol.

Tijdens deze inspiratiedag ontdek je hoe jij hier als zorgprofessional mee kunt omgaan. In de voormiddag hebben we speciale aandacht voor de ingrijpende momenten van opname en ontslag. Na een ontspannen lunch gaan we verder met de “Mantelzorg journey”. Een inspirerende en interactieve wandeling rond de verschillende scharniermomenten in het leven van een mantelzorger.

 

Save the date! We nodigen je uit op deze dag vol inzichten, waardevolle connecties en praktische kennis die je zelf kan toepassen binnen je eigen organisatie. Schrijf je hier in!