Spring naar hoofd-inhoud

Maak kennis met doelzoeker 2.0!

Doelzoeker is een instrument, ontwikkeld met steun van de Vlaamse overheid, dat personen met een chronische aandoening laat nadenken over wat belangrijk is in hun leven, waar ze energie van krijgen,… om zo maximaal in te zetten op levenskwaliteit.

          

De doelzoeker geeft de patiënt inzicht in zijn of haar situatie en stimuleert betekenisvolle communicatie met zorgverleners. Zo kan de patiënt samen met zijn of haar zorgverlenerbekijken hoe zorgdoelen en zorgafspraken afgestemd kunnen worden op de eigen doelen. Hierdoor kan je als persoon een actievere rol opnemen in het eigen zorgtraject. Bovendien ondersteunt het de gedeelde besluitvorming en dat komt de zorgrelatie, de motivatie en de therapietrouw ten goede. Het Vlaams Patiëntenplatform paste Doelzoeker aan op basis van de feedback van gebruikers.Zopas rolde de nieuwe versie van Doelzoeker van de pers namelijk de Doelzoeker 2.0. De lay-out werd opgefrist, de handleiding werd herschreven en voor de samenvatting op de achterzijde werd een apart blad voorzien, namelijk ‘de doelenfiche’. Er is nu ook een apart infoblad voor de zorgverleners. Tot slot bevat Doelzoeker naast de stickers ook emoticons.

 

Wil jij als hulpverlener Doelzoeker 2.0 uittesten? Aarzel dan niet en contacteer ons via ons contactformulier of via loes.empact@wvlzorgt.beom je gratis exemplaar aan te vragen.Wij zorgen voor de nodige informatie en ondersteuning zodat jullie met dit instrument aan de slag kunnen. 

 

Info en contact

 

Voor vragen en informatie kan je terecht bij Loes Gesquiere, actiecoördinator empact: loes.empact@wvlzorgt.be of telefonisch op 051 23 76 77 (algemeen nummer empact - Annelies Morent).