Spring naar hoofd-inhoud

12 mei - dag van de zorg!

Dankjewel aan alle zorgverleners die elke dag en zeker nu ook de afgelopen weken het beste van jezelf geven! 

Vandaag; 12 mei is het dag van de zorg. Een prachtige dag om jullie allen, zorgverleners eens extra te bedanken. Zeker nu in deze moeilijke tijden waarbij jullie continu uitgedaagd worden om nog flexibeler te zijn dan ooit, willen wij vanuit empact ook een oprechte dankjewel zeggen. 

Waarom de 12de mei en niet bijvoorbeeld 12 april? 

12 Mei is het de verjaardag van Florence Nightingale. Geboren in 1820, een Britse verpleegkundige, pionier en grondlegger van de moderne verpleging. 
Na terugkomst als verpleegkundige in het leger waar ze onder andere de kwaliteit van wondzorg verbeterde, richtte ze in 1856 een verpleegstersschool op in het St. Thomashospitaal in Londen, de eerste opleiding op dit gebied.
Door haar baanbrekende werk werd er ook in de toenmalige kolonie Brits-Indië (nu India) een departement van Gezondheid in het leven geroepen. In 1907 kreeg Florence als eerste vrouw de Order of Merit, een hoge koninklijke onderscheiding. Drie jaar later overleed ze, 90 jaar oud.

Zoals zij een licht was voor de soldaten, zo zijn alle zorgverleners nu ook en zeker in deze tijden een licht voor alle personen met een zorg en ondersteuningsnood. 

Dankjewel!