Spring naar hoofd-inhoud
7 november 2023

Vorming 'Hoe omgaan met gedragsveranderingen bij dementie'

Vorming 'Aai de egel'. Hoe omgaan met veranderend gedrag? Een vorming van Stefanie Clement over het omgaan met dementie en heel wat bruikbare omgangstips.

Ontremd gedrag, agressie, roepen, dolen en dwalen zijn een greep uit mogelijke gedragingen die zich kunnen voordoen bij personen met dementie. Als zorgverlener is het niet altijd eenvoudig hiermee om te gaan. Via een gestructureerde benadering nemen we mogelijke gedragsveranderingen bij dementie onder de loep.

Eigen ervaringen en beeldfragmenten stellen ons in staat om het ‘ veranderend gedrag’ beter te leren begrijpen. Een aangereikt eenvoudig denkkader stelt je in staat eigen gedrag en dat van personen met dementie te analyseren.

Samen formuleren we mogelijke goede omgevingsvoorwaarden en omgangsvormen die nadien op de werkvloer kunnen toegepast worden.

 

Tijdens deze vorming reikt Stefanie Clement (vormingsmedewerker ECD Sophia) jullie tevens heel wat bruikbare omgangstips aan bij verschillende vormen van 'veranderend gedrag’.

De vorming gaat door op 7 november 2023 van 13u30 tot 16u30 in de Meetinglounge, 3de verdiep Budalys, Dam 2B te Kortrijk. Inschrijvingsgeld bedraagt 50 euro. 

Inschrijven kan via deze linkhttps://forms.gle/ygFcwn2HQn5SdLiC8

Wanneer?

7 november 2023 - 13:30 tot 16:30