Spring naar hoofd-inhoud
29 november 2019

Symposium Samen keuzes maken over persoonlijke zorg

Wil je weten hoe je aan de slag kan gaan met de Doelzoeker? Kom naar het symposium op 29 november!

Hoe kan je in de zorg meer rekening houden met de wensen en verwachtingen van patiënten? Hoe zet je de levenskwaliteit van de patiënt echt centraal? Om daar een antwoord op te bieden, ontwikkelde het Vlaams Patiëntenplatform het instrument ‘Doelzoeker’ met steun van de Vlaamse Overheid.

Doelzoeker laat mensen nadenken over wat ze belangrijk vinden in het leven. Zo kunnen ze hun eigen doelen bepalen. Zorgdoelen kunnen vervolgens afgestemd worden op hun levensdoelen. Tijdens het symposium presenteren we je graag de ervaringen van mensen die met Doelzoeker werkten. Verder bouwen we bruggen vanuit deze levensdoelen richting zorgdoelen, communicatie, BelRAI, onderzoek, beleid en data.

Het Vlaams Patiëntenplatform bestaat dit jaar 20 jaar. Dit symposium is een van de evenementen die georganiseerd worden naar aanleiding van deze verjaardag.

Programma

·         Onthaal

·         Welkomstwoord en voorstelling Doelzoeker - Ilse Weeghmans (Directeur VPP)

·         Doelzoeker in de praktijk: ervaringen van patiënten en zorgverleners uitgelicht - Susanne Op de Beeck (Beleidsmedewerker VPP)

·         Hoe ga je met levensdoelen aan de slag als zorgverlener? Hoe vertaal je dit naar zorgdoelen? - Bart Deltour (Directeur zorg van Familiezorg West-Vlaanderen)

·         Van medisch georiënteerde zorg naar doelgerichte zorg: hoe pak je dit aan als zorgverlener? - Dr. Pauline Boeckxstaens (Postdoctoraal onderzoeker Vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg UGent, huisarts WGC Botermarkt)

·         Hoe past BelRAI in het verhaal van levensdoelen en persoonlijke zorg? - Prof. Dr. Anja Declercq (Gewoon hoogleraar en projectleider bij LUCAS en CESO, KU Leuven)

·         Academie Voor De Eerste Lijn en levensdoelen: doelgerichte zorg en meer - Prof. Dr. Roy Remmen (Chair Academie Voor De Eerste Lijn en vakgroepvoorzitter Eerstelijns- en interdisciplinaire zorg UAntwerpen)

·         Paneldebat “De data van de patiënt”

  •   Moderator: Ilse Weeghmans (Directeur VPP)
  •  Panelleden: Jef Hooyberghs (Onderzoeksleider Unit Gezondheid van VITO, Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) • Laurence Lambert (Projectcoördinator KBS) • Tom Goffin (Professor Gezondheidsrecht UGent) • Margot Cloet (Gedelegeerd bestuurder Zorgnet-Icuro) • Medewerker Agentschap Zorg en Gezondheid

·         Beleidsvisie: Inzetten van levensdoelen en digitalisering

·         Receptie

 

Praktisch:

Waar? Vlaams Administratief Centrum (VAC) Dirk Boutsgebouw, Diestsepoort, 3000 Leuven

Prijs: Het inschrijvingsgeld voor professionals bedraagt €40. Dit evenement is gratis voor leden van een patiëntenvereniging.

inschrijven: Wil je er graag bij zijn? Schrijf je dan in via deze link. Inschrijven kan tot en met maandag 18 november.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Wanneer?

29 november 2019 - 13:00 tot 17:30

Downloads

Download