Spring naar hoofd-inhoud

Vanaf 2024 zetten we in op psychosociaal welzijn bij zorg- en welzijnsverleners. We doen dit samen met Isabelle Cailliau, onder een samenwerking met de huisartsenkring Midden West-Vlaanderen. Kijk snel hier voor hoe zij dit project binnen onze transitieperiode opneemt!

Op dinsdag 9 maart 2021 organiseerden we in samenwerking met Surplus², Netwerk Zuid, De Brug en de Eerstelijnszones de webinar Zorg voor zorgenden.
Tijdens deze lezing werd ingegaan op welke manier corona impact had op ons als zorg- en hulpverleners: hoe omgaan met je eigen grenzen en met de grenzen van anderen? Wat met angsten, angst voor je eigen gezondheid, angst voor de gezondheid van anderen, onzekerheid? En als wat als je voelt dat je energie op geraakt?  Hoe is het met jouw batterij gesteld? En hoe bewaak jij je persoonlijk evenwicht? Waar zitten jouw buffers in deze uitzonderlijke omstandigheden?  Welke tools kunnen jou hierbij helpen?
Tijdens deze interactieve sessie met Tine Daeseleire zochten we naar concrete antwoorden¸ ontvingen we tips en stonden we stil bij zelf-en teamzorg.

Wat vonden jullie van deze webinar?

  Algemene score van de opleiding 8.1/ 10 

Enkele reacties na de webinar

"Aanrader!"

 

"Moment van stilstaan en reflecteren, schetsen van een theoretisch kader dat we al kennen maar zeker nuttig als herhaling om terug een aantal inzichten scherp te stellen!"

 

"Enerzijds heel erkennend, anderzijds heel stimulerend om er concreet verder mee aan de slag te gaan."

Een samenwerking van