Spring naar hoofd-inhoud

Inspiratiedag mantelzorg "Van onzichtbaar naar onmisbaar"

Tijdens deze inspiratiedag op 14 juni ontdek je hoe je als zorgprofessional kan omgaan met scharniermomenten voor mantelzorgers (diagnosestelling, een ziekenhuisopname of een ziekenhuisontslag).

Een inspiratiedag rond scharniermomenten in het leven van mantelzorgers voor zorg- en welzijnsprofessionals.

Wanneer de zorg zich in een scharniermoment bevindt, zoals een diagnosestelling, een ziekenhuisopname of een ziekenhuisontslag, kan dit een ingrijpende ervaring zijn. Niet alleen voor de zorgvrager, maar ook voor de mantelzorger. Het betrekken en ondersteunen van de mantelzorger tijdens deze cruciale momenten is essentieel om de zorgcontinuïteit te waarborgen en hen in staat te stellen de zorg vol te houden. Zorg- en welzijnsprofessionals spelen hierin een belangrijke rol.

Tijdens deze inspiratiedag ontdek je hoe jij hier als zorgprofessional mee kunt omgaan. In de voormiddag hebben we speciale aandacht voor de ingrijpende momenten van opname en ontslag. Na een ontspannen lunch gaan we verder met de “Mantelzorg journey”. Een inspirerende en interactieve wandeling rond de verschillende scharniermomenten in het leven van een mantelzorger.

 

Save the date! We nodigen je uit op deze dag vol inzichten, waardevolle connecties en praktische kennis die je zelf kan toepassen binnen je eigen organisatie. Schrijf je hier in!

#WVLmanteltmee

Mantelzorgers zijn van goud waard in de zorg voor personen met een chronische aandoening. 

Wist je trouwens dat er nu ook het concept "bekwame helper" is? 

Een bekwame helper zal - in het belang van patiënten, in de eerste plaats personen met een chronische ziekte, maar ook in het belang van hun familie - één of meerdere welomlijnde verpleegkundige handelingen mogen en kunnen stellen. 
Meer hierover vind je via de website die je hier kan aanklikken

 #WVLmanteltmee is een uniek project voor West-Vlaanderen.
Dit project is een initiatief van de 3 samenwerkingsverbanden geïntegreerde zorg in West- Vlaanderen (De Brug, De Koepel/Sibe en empact), in samenwerking met de mantelzorgverenigingen en vele andere mantelzorglievende partners.

Binnen dit project willen we elk jaar rond mantelzorg werken. Ook in 2024 gaan we verder aan de slag met het Vlaams mantelzorgplan en de drie West-Vlaamse samenwerkingsverbanden. 

 

 

#Dahadikeffenodig-campagne: draag mee zorg voor onze mantelzorgers

Maar liefst één op drie Vlamingen is mantelzorger: iemand die de zorg op zich neemt van een familielid, vriend of gewoon een buur. Je kan hun zware taak niet veranderen, maar je kan ze wel verlichten. Met extra flexibiliteit en begrip. Of gewoon met een goed gesprek. Draag mee zorg voor onze mantelzorgers, zodat ze #dahadikeffenodig kunnen zeggen. Ontdek hoe jij mantelzorgers kan ondersteunen op de vernieuwde website www.mantelzorgers.be.

 

Ben je benieuwd naar onze mediacampagne of wens je meer informatie omtrent mantelzorg?

Alle nuttige adressen kan je hier terug vinden!

Meer vragen over het project? Neem contact met ons op.