Spring naar hoofd-inhoud

Integrale zorgcoördinatie

De werkgroep bestaat uit zorg-en welzijnsverstrekkers.

De werkgroep integrale zorgcoördinatie omschrijft (1) de inhoud, (2) de randvoorwaarden en (3) de uitvoering van elke actielijn. De actielijnen zijn: inclusie(criteria), aanstellen van een zorgcoördinator, afnemen van een BelRAI-screener, opstellen van een zorgplan, multidisciplinair overleg organiseren (MDO), rode knop-functie uitwerken en case management

Deze werkgroep werkt elke actielijn gefaseerd uit en komt op regelmatige basis samen. Empact verspreidt de evoluties en afspraken via de nieuwsbrief en op deze website.

Wil je deelnemen aan deze werkgroep?

De werkgroep is bedoeld voor zorg-en welzijnsverstrekkers

Je engageert je voor de volledige werkgroep of voor een deel (fase). Indien je je opgeeft voor een bepaalde fase, verwachten we een engagement voor de volledige duur van de fase.

Op een werkgroep verzamelen we input via een bepaalde methodiek, de verwerkte resultaten bespreken we op de volgende bijeenkomst.

Voorlopige planning:
fase 1: inclusie, geïnformeerde toestemming, in kaart brengen zorgteam: --> klik hier om het resultaat uit deze werkgroep op te volgen.
fase 2: multidisciplinair overleg (MDO) en rode knop:
fase 3: zorgcoördinator en case-management:
fase 4: zorgplan: 

Inschrijven verplicht! Schrijf je in via deze link.

Voor vragen en informatie kan je mailen naar: empact@wvlzorgt.be.

De actiecoaches maken deel uit van het zorgteam van de persoon met een zorg en ondersteuningsnood en ondersteunen het zorgteam bij de noodzakelijke veranderingen om integrale zorgcoördinatie in de praktijk te brengen zodat de (extra) werklast voor de leden van het zorgteam minimaal blijft.