Spring naar hoofd-inhoud

Je werknemers aanzetten om gezonder en gevarieerder te eten loont!

Bestel meteen je gratis sensibiliseringspakket en zet je medewerkers in de zorg- en welzijnssector aan tot gezonder eten.

Gezond eten...

Het heeft een positieve impact op je fysieke gezondheid. Je krijgt meer energie, kan je beter concentreren en je bent productiever.

Je werknemers aanzetten om gezonder en gevarieerder te eten loont dus. Maar hoe zet je hen op weg? Ontdek het aanbod in dit kant-en-klare sensibiliseringspakket. Zo vind je er verschillende voorbeeldfolders, -affiches, -postkaartje, -placemat,... én een bijhorende USB-stick met alle digitale materialen terug. Bovendien is er de mogelijkheid om gratis extra drukwerk bij te bestellen.

 

► Bestel het gratis pakket via deze link of stuur een mailtje naar info@logomiddenwvl.be

 

Waarom werken aan gezonde voeding bij je werknemers?

  • De helft van alle West-Vlamingen heeft overgewicht.
  • Werknemers consumeren ongeveer een derde tot de helft op het werk. Belangrijk dus om te sensibiliseren over gezonde voeding op het werk en de werkomgeving aan te passen om gezond eten te stimuleren.
  • Gezond eten draagt bij tot een evenwichtige energiebalans en helpt werknemers om een gezond gewicht te houden of te krijgen.
  • Medewerkers die aandacht hebben voor gezonde voeding hebben minder gezondheidsproblemen. Minder kans op hart- en vaatziekten, minder diabetes type 2, osteoporose …

Ook voor werkgevers zijn er tal van voordelen

  • Werknemers die gezond eten, hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever.
  • Gezond eten draagt bij tot een goede gemoedstoestand en vermindert de kans op stress of depressie.
  • Gezond eten geeft een positief effect op de slaapkwaliteit. Uitgeruste werknemers zijn betere werknemers.

 

Dit sensibiliseringspakket kadert binnen onze 'tweede bol': Mijn gezondheid - persoonlijke doelen. Hierbij zetten we o.a. actief in op gezonde voeding. De uitwerking hiervan ligt in handen van Logo Midden-West-Vlaanderen. In het najaar van 2018 gaven we reeds zorg- en welzijnsvoorzieningen input om werk te maken van een voedingsbeleid op het werk. Daarna volgen elk half jaar kleinere aspecten van een gezond voedingsbeleid. Dit sensibiliserings-pakket is een eerste prikkel. Binnenkort meer dus …